Svenska kronor i Pund sterling

För översättning Svenska kronor i Pund sterling ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Svenska kronor i Pund sterling burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Svenska kronor till Pund sterling laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 SEK = GBP

Uppdatering av information: 06.19.24 14:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

SEK Svenska kronor

Ansökningsland:
Sverige

Valuta

SEK

Koden

752

Symbol

-

Myntvalörer i omlopp:
10, 5, 1 krona.

Valörer av sedlar i omlopp:
1 000, 500, 100, 50 och 20 kronor.

Historik referens:
Kronan är Sveriges valuta. Den svenska kronan sattes i omlopp 1873, som ett resultat av bildandet av Skandinaviska valutaunionen, som varade fram till första världskriget. Den nya penningenheten ersa...tte de riksdaler som tidigare varit i omlopp. De skandinaviska länderna blev medlemmar i unionen, med namnet på valutan krona i Sverige och krona i Danmark och Norge, vilket betyder "krona" på skandinaviska språk. Efter kollapsen av denna förening beslutade alla tre länderna att behålla namnet, men för sina egna valutor. Av tradition avbildas på framsidan av ett mynt i valörer av en krona ett porträtt av den svenska monarken och på baksidan ett av Sveriges vapen, eller en krona. Myntet bär också kungens motto.

GBP Pund sterling

Ansökningsland:
Storbritannien, South Georgia och South Sandwich Islands

Valuta

GBP

Koden

826

Symbol

£

Myntvalörer i omlopp:
1 pund sterling, 50, 20, 10, 5, 2 pence, 1 penny.

Valörer av sedlar i omlopp:
50, 20, 10, 5, 2, 1 pund sterling.

Historik referens:
Det brittiska pundet är Storbritanniens officiella valuta. Bankkod - GBP. Sterling på 1100-talet kallades engelska silvermynt. 240 sterling vägde drygt 373 gram - det var ett pund. På latin betyd...er pondus vikt, tyngd. Det vill säga, från början betydde pundet verkligen "ett pund rent silver." Det finns ett synligt samband med det fornengelska lexem steorling - "asterisk". Det var stjärnorna som föreställde silvermynten som producerades i Normandie. Easterling Silver (bokstavligen: silver från de östliga länderna) - slitstarka mynt gjorda av en hållbar silverlegering, skapade i norra moderna Tyskland - dessa territorier kallades tidigare Easterling.

1 SEK till 1 GBP diagram

FAQ

Hur konverterar man Svenska kronor till Pund sterling med en kalkylator?

Svenska kronor till Pund sterling online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Svenska kronor till Pund sterling

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Svenska kronor och Pund sterling för idag.  Växelkursen för Svenska kronor till Pund sterling idag, 06.19.24, är 0.0747 SEK per GBP.

Dynamiken för växelkursen Svenska kronor till Pund sterling per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Svenska kronor till Pund sterling ändrats med 11.0198%, från 10.92420 till 11.01984 SEK till GBP.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Svenska kronor till Pund sterling ändrats med -1.1%, från 11.1402 till 11.01984 SEK till GBP.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Svenska kronor till Pund sterling ändrats med 11.8%, från 9.8579 till 11.01984 SEK till GBP.