Kinesiska yuan renminbi i Euro

För översättning Kinesiska yuan renminbi i Euro ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Kinesiska yuan renminbi i Euro burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Kinesiska yuan renminbi till Euro laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 CNY = EUR

Uppdatering av information: 10.01.23 07:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

CNY Kinesiska yuan renminbi

Ansökningsland:
Kina

Valuta

CNY

Koden

156

Symbol

¥

Myntvalörer i omlopp:
1 yuan, 5, 2 och 1 jiao.

Valörer av sedlar i omlopp:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (sällsynt) och 1 yuan, samt 5, 2 och 1 jiao.

Historik referens:
Den kinesiska yuanen är den officiella valutan i Folkrepubliken Kina. Fram till början av 1900-talet, i Kina, för storskaliga bosättningar, använde de silvertackor - lyaner. Små inköp gjordes med hjä...lp av runda bronsmynt med ett fyrkantigt hål i mitten - qian, som européer kallar "keshi". Silveryuan började tillverkas 1835. Användningen av silvermynt och silverliang förbjöds i Kina 1935. Istället började en boom av papperspengar växa fram – fabi. En viss lättnad i penningpolitiken inträffade först 2005, när de kinesiska myndigheterna genomförde en omvärdering av yuanen och höjde dess värde med 2 %. År 2008 stärktes yuanen med mer än 20 % till 6,82 yuan per US-dollar. Ändå, även idag, fortsätter Kina att åtnjuta vissa utrikeshandelsfördelar, som är baserade på den undervärderade växelkursen för den nationella valutan.

EUR Euro

Ansökningsland:
Europeiska unionen, Österrike, Åland, Andorra, Belgien, Vatikanen, Guadeloupe, Guyana, Tyskland, Grekland, Irland, Spanien, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinique, Monaco, Nederländerna, Portugal, Reunion, San Marino , Saint Pierre och Miquelon, Finland, Frankrike, de franska södra och antarktiska territorierna

Valuta

EUR

Koden

978

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
2 och 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
500, 200, 100, 50, 20, 10 och 5 euro.

Historik referens:
Euron är en världsvaluta i nivå med den amerikanska dollarn. Det är också en reservvaluta (tillsammans med dollarn, pund sterling, japanska yen, kinesiska yuan och schweiziska franc). Eurosymbol...en, €, är symbolen för den grekiska bokstaven epsilon. Enligt normerna är skylten tryckt i gult på blå bakgrund. Skylten symboliserar Europa, och två parallella linjer anger tillförlitlighet och stabilitet. Ibland skrivs en karaktär med ett slag istället för två. Euro är den officiella valutan för 19 EU-länder (Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Österrike, Belgien, Nederländerna, Finland, Grekland, Slovenien, Slovakien, Litauen, Lettland, Estland, Irland, Luxemburg, Cypern, Malta).

1 CNY till 1 EUR diagram

FAQ

Hur konverterar man Kinesiska yuan renminbi till Euro med en kalkylator?

Kinesiska yuan renminbi till Euro online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Kinesiska yuan renminbi till Euro

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Kinesiska yuan renminbi och Euro för idag.  Växelkursen för Kinesiska yuan renminbi till Euro idag, 10.01.23, är 0.1296 CNY per EUR.

Dynamiken för växelkursen Kinesiska yuan renminbi till Euro per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Kinesiska yuan renminbi till Euro ändrats med 7.3005%, från till 7.3005 CNY till EUR.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Kinesiska yuan renminbi till Euro ändrats med 0.3%, från 7.2807 till 7.3005 CNY till EUR.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Kinesiska yuan renminbi till Euro ändrats med 9.5%, från 6.6656 till 7.3005 CNY till EUR.