Kinesiska yuan renminbi i Amerikanska dollar

För översättning Kinesiska yuan renminbi i Amerikanska dollar ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Kinesiska yuan renminbi i Amerikanska dollar burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Kinesiska yuan renminbi till Amerikanska dollar laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 CNY = USD

Uppdatering av information: 10.01.23 08:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

CNY Kinesiska yuan renminbi

Ansökningsland:
Kina

Valuta

CNY

Koden

156

Symbol

¥

Myntvalörer i omlopp:
1 yuan, 5, 2 och 1 jiao.

Valörer av sedlar i omlopp:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (sällsynt) och 1 yuan, samt 5, 2 och 1 jiao.

Historik referens:
Den kinesiska yuanen är den officiella valutan i Folkrepubliken Kina. Fram till början av 1900-talet, i Kina, för storskaliga bosättningar, använde de silvertackor - lyaner. Små inköp gjordes med hjä...lp av runda bronsmynt med ett fyrkantigt hål i mitten - qian, som européer kallar "keshi". Silveryuan började tillverkas 1835. Användningen av silvermynt och silverliang förbjöds i Kina 1935. Istället började en boom av papperspengar växa fram – fabi. En viss lättnad i penningpolitiken inträffade först 2005, när de kinesiska myndigheterna genomförde en omvärdering av yuanen och höjde dess värde med 2 %. År 2008 stärktes yuanen med mer än 20 % till 6,82 yuan per US-dollar. Ändå, även idag, fortsätter Kina att åtnjuta vissa utrikeshandelsfördelar, som är baserade på den undervärderade växelkursen för den nationella valutan.

USD Amerikanska dollar

Ansökningsland:
USA, Amerikanska Samoa, Brittiska territoriet i Indiska oceanen, Brittiska Jungfruöarna, Jungfruöarna (USA), Östtimor, Haiti, Guam, Marshallöarna, Mikronesien, Palau, Panama, Puerto Rico, Nordmarianerna, Turks- och Caicosöarna, Ecuador

Valuta

USD

Koden

840

Symbol

$

Myntvalörer i omlopp:
1, 50, 25, 10, 5 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollar.

Historik referens:
Den amerikanska dollarn är landets officiella valuta och en av världens reservvalutor. Namnet "dollar" är sekundärt till namnet på det europeiska silvermyntet. Dess utseende faller på perioden ...och 1775 till 1783 (under det amerikanska frihetskriget). Till en början var dollar bara i form av mynt, papperssedlar började skrivas ut mycket senare. Fram till 1861 fanns det ingen sådan finansiell struktur i USA som centralbanken. Det vill säga, under cirka 75 år fanns det ingen kontroll över utgivningen av dollar. Bilder av dollarn är framför allas ögon. Alla vet att dollarn är dekorerad med porträtt av presidenter och ett stort antal symboler. Inte konstigt att denna valuta ofta blir konspirationsteoriernas hjälte. Federala sedlar, som har getts ut sedan 1861 till idag, är lagliga betalningsmedel.

1 CNY till 1 USD diagram

FAQ

Hur konverterar man Kinesiska yuan renminbi till Amerikanska dollar med en kalkylator?

Kinesiska yuan renminbi till Amerikanska dollar online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Kinesiska yuan renminbi till Amerikanska dollar

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Kinesiska yuan renminbi och Amerikanska dollar för idag.  Växelkursen för Kinesiska yuan renminbi till Amerikanska dollar idag, 10.01.23, är 0.1369 CNY per USD.

Dynamiken för växelkursen Kinesiska yuan renminbi till Amerikanska dollar per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Kinesiska yuan renminbi till Amerikanska dollar ändrats med 7.3005%, från till 7.3005 CNY till USD.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Kinesiska yuan renminbi till Amerikanska dollar ändrats med 0.3%, från 7.2807 till 7.3005 CNY till USD.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Kinesiska yuan renminbi till Amerikanska dollar ändrats med 9.5%, från 6.6656 till 7.3005 CNY till USD.