Dansk krona i Euro

För översättning Dansk krona i Euro ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Dansk krona i Euro burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Dansk krona till Euro laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 DKK = EUR

Uppdatering av information: 10.01.23 07:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

DKK Dansk krona

Ansökningsland:
Danmark, Grönland, Färöarna

Valuta

DKK

Koden

208

Symbol

-

Myntvalörer i omlopp:
20, 10, 5, 2, 1 krona, samt 50 öre.

Valörer av sedlar i omlopp:
1 000, 500, 200, 100 och 50 kronor.

Historik referens:
Den danska kronan är den nationella valutan i Danmark, som även används på Grönland och Färöarna. Konungariket Danmark är en gemenskap av stater och självstyrande territorier förenade under en konsti...tutionell monarki, som består av tre autonoma enheter: Danmark, Grönland och Färöarna. Den danska valutan är knuten till euron till en fast växelkurs på 7,4 kroon till 1 euro, som förväntas bibehållas tills landet går med i euroområdet. Den danska valutan används för kontantbetalningar och banköverföringar på Grönland. Den är också i omlopp på Färöarna till en lokal kronkurs på 1:1.

EUR Euro

Ansökningsland:
Europeiska unionen, Österrike, Åland, Andorra, Belgien, Vatikanen, Guadeloupe, Guyana, Tyskland, Grekland, Irland, Spanien, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinique, Monaco, Nederländerna, Portugal, Reunion, San Marino , Saint Pierre och Miquelon, Finland, Frankrike, de franska södra och antarktiska territorierna

Valuta

EUR

Koden

978

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
2 och 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
500, 200, 100, 50, 20, 10 och 5 euro.

Historik referens:
Euron är en världsvaluta i nivå med den amerikanska dollarn. Det är också en reservvaluta (tillsammans med dollarn, pund sterling, japanska yen, kinesiska yuan och schweiziska franc). Eurosymbol...en, €, är symbolen för den grekiska bokstaven epsilon. Enligt normerna är skylten tryckt i gult på blå bakgrund. Skylten symboliserar Europa, och två parallella linjer anger tillförlitlighet och stabilitet. Ibland skrivs en karaktär med ett slag istället för två. Euro är den officiella valutan för 19 EU-länder (Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Österrike, Belgien, Nederländerna, Finland, Grekland, Slovenien, Slovakien, Litauen, Lettland, Estland, Irland, Luxemburg, Cypern, Malta).

1 DKK till 1 EUR diagram

FAQ

Hur konverterar man Dansk krona till Euro med en kalkylator?

Dansk krona till Euro online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Dansk krona till Euro

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Dansk krona och Euro för idag.  Växelkursen för Dansk krona till Euro idag, 10.01.23, är 0.1340 DKK per EUR.

Dynamiken för växelkursen Dansk krona till Euro per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Dansk krona till Euro ändrats med 7.0571%, från till 7.05705 DKK till EUR.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Dansk krona till Euro ändrats med 3%, från 6.8518 till 7.05705 DKK till EUR.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Dansk krona till Euro ändrats med -0.1%, från 7.0636 till 7.05705 DKK till EUR.