Dansk krona i Pund sterling

För översättning Dansk krona i Pund sterling ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Dansk krona i Pund sterling burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Dansk krona till Pund sterling laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 DKK = GBP

Uppdatering av information: 10.01.23 07:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

DKK Dansk krona

Ansökningsland:
Danmark, Grönland, Färöarna

Valuta

DKK

Koden

208

Symbol

-

Myntvalörer i omlopp:
20, 10, 5, 2, 1 krona, samt 50 öre.

Valörer av sedlar i omlopp:
1 000, 500, 200, 100 och 50 kronor.

Historik referens:
Den danska kronan är den nationella valutan i Danmark, som även används på Grönland och Färöarna. Konungariket Danmark är en gemenskap av stater och självstyrande territorier förenade under en konsti...tutionell monarki, som består av tre autonoma enheter: Danmark, Grönland och Färöarna. Den danska valutan är knuten till euron till en fast växelkurs på 7,4 kroon till 1 euro, som förväntas bibehållas tills landet går med i euroområdet. Den danska valutan används för kontantbetalningar och banköverföringar på Grönland. Den är också i omlopp på Färöarna till en lokal kronkurs på 1:1.

GBP Pund sterling

Ansökningsland:
Storbritannien, South Georgia och South Sandwich Islands

Valuta

GBP

Koden

826

Symbol

£

Myntvalörer i omlopp:
1 pund sterling, 50, 20, 10, 5, 2 pence, 1 penny.

Valörer av sedlar i omlopp:
50, 20, 10, 5, 2, 1 pund sterling.

Historik referens:
Det brittiska pundet är Storbritanniens officiella valuta. Bankkod - GBP. Sterling på 1100-talet kallades engelska silvermynt. 240 sterling vägde drygt 373 gram - det var ett pund. På latin betyd...er pondus vikt, tyngd. Det vill säga, från början betydde pundet verkligen "ett pund rent silver." Det finns ett synligt samband med det fornengelska lexem steorling - "asterisk". Det var stjärnorna som föreställde silvermynten som producerades i Normandie. Easterling Silver (bokstavligen: silver från de östliga länderna) - slitstarka mynt gjorda av en hållbar silverlegering, skapade i norra moderna Tyskland - dessa territorier kallades tidigare Easterling.

1 DKK till 1 GBP diagram

FAQ

Hur konverterar man Dansk krona till Pund sterling med en kalkylator?

Dansk krona till Pund sterling online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Dansk krona till Pund sterling

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Dansk krona och Pund sterling för idag.  Växelkursen för Dansk krona till Pund sterling idag, 10.01.23, är 0.1160 DKK per GBP.

Dynamiken för växelkursen Dansk krona till Pund sterling per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Dansk krona till Pund sterling ändrats med 7.0571%, från till 7.05705 DKK till GBP.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Dansk krona till Pund sterling ändrats med 3%, från 6.8518 till 7.05705 DKK till GBP.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Dansk krona till Pund sterling ändrats med -0.1%, från 7.0636 till 7.05705 DKK till GBP.