Dansk krona i Svenska kronor

För översättning Dansk krona i Svenska kronor ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Dansk krona i Svenska kronor burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Dansk krona till Svenska kronor laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 DKK = SEK

Uppdatering av information: 04.25.24 16:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

DKK Dansk krona

Ansökningsland:
Danmark, Grönland, Färöarna

Valuta

DKK

Koden

208

Symbol

-

Myntvalörer i omlopp:
20, 10, 5, 2, 1 krona, samt 50 öre.

Valörer av sedlar i omlopp:
1 000, 500, 200, 100 och 50 kronor.

Historik referens:
Den danska kronan är den nationella valutan i Danmark, som även används på Grönland och Färöarna. Konungariket Danmark är en gemenskap av stater och självstyrande territorier förenade under en konsti...tutionell monarki, som består av tre autonoma enheter: Danmark, Grönland och Färöarna. Den danska valutan är knuten till euron till en fast växelkurs på 7,4 kroon till 1 euro, som förväntas bibehållas tills landet går med i euroområdet. Den danska valutan används för kontantbetalningar och banköverföringar på Grönland. Den är också i omlopp på Färöarna till en lokal kronkurs på 1:1.

SEK Svenska kronor

Ansökningsland:
Sverige

Valuta

SEK

Koden

752

Symbol

-

Myntvalörer i omlopp:
10, 5, 1 krona.

Valörer av sedlar i omlopp:
1 000, 500, 100, 50 och 20 kronor.

Historik referens:
Kronan är Sveriges valuta. Den svenska kronan sattes i omlopp 1873, som ett resultat av bildandet av Skandinaviska valutaunionen, som varade fram till första världskriget. Den nya penningenheten e...rsatte de riksdaler som tidigare varit i omlopp. De skandinaviska länderna blev medlemmar i unionen, med namnet på valutan krona i Sverige och krona i Danmark och Norge, vilket betyder "krona" på skandinaviska språk. Efter kollapsen av denna förening beslutade alla tre länderna att behålla namnet, men för sina egna valutor. Av tradition avbildas på framsidan av ett mynt i valörer av en krona ett porträtt av den svenska monarken och på baksidan ett av Sveriges vapen, eller en krona. Myntet bär också kungens motto.

1 DKK till 1 SEK diagram

FAQ

Hur konverterar man Dansk krona till Svenska kronor med en kalkylator?

Dansk krona till Svenska kronor online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Dansk krona till Svenska kronor

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Dansk krona och Svenska kronor för idag.  Växelkursen för Dansk krona till Svenska kronor idag, 04.25.24, är 1.5563 DKK per SEK.

Dynamiken för växelkursen Dansk krona till Svenska kronor per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Dansk krona till Svenska kronor ändrats med 7.0806%, från till 7.0806 DKK till SEK.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Dansk krona till Svenska kronor ändrats med 1.5%, från 6.9727 till 7.0806 DKK till SEK.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Dansk krona till Svenska kronor ändrats med 2.2%, från 6.9313 till 7.0806 DKK till SEK.