Dansk krona i Amerikanska dollar

För översättning Dansk krona i Amerikanska dollar ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Dansk krona i Amerikanska dollar burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Dansk krona till Amerikanska dollar laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 DKK = USD

Uppdatering av information: 10.01.23 08:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

DKK Dansk krona

Ansökningsland:
Danmark, Grönland, Färöarna

Valuta

DKK

Koden

208

Symbol

-

Myntvalörer i omlopp:
20, 10, 5, 2, 1 krona, samt 50 öre.

Valörer av sedlar i omlopp:
1 000, 500, 200, 100 och 50 kronor.

Historik referens:
Den danska kronan är den nationella valutan i Danmark, som även används på Grönland och Färöarna. Konungariket Danmark är en gemenskap av stater och självstyrande territorier förenade under en konsti...tutionell monarki, som består av tre autonoma enheter: Danmark, Grönland och Färöarna. Den danska valutan är knuten till euron till en fast växelkurs på 7,4 kroon till 1 euro, som förväntas bibehållas tills landet går med i euroområdet. Den danska valutan används för kontantbetalningar och banköverföringar på Grönland. Den är också i omlopp på Färöarna till en lokal kronkurs på 1:1.

USD Amerikanska dollar

Ansökningsland:
USA, Amerikanska Samoa, Brittiska territoriet i Indiska oceanen, Brittiska Jungfruöarna, Jungfruöarna (USA), Östtimor, Haiti, Guam, Marshallöarna, Mikronesien, Palau, Panama, Puerto Rico, Nordmarianerna, Turks- och Caicosöarna, Ecuador

Valuta

USD

Koden

840

Symbol

$

Myntvalörer i omlopp:
1, 50, 25, 10, 5 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollar.

Historik referens:
Den amerikanska dollarn är landets officiella valuta och en av världens reservvalutor. Namnet "dollar" är sekundärt till namnet på det europeiska silvermyntet. Dess utseende faller på perioden ...och 1775 till 1783 (under det amerikanska frihetskriget). Till en början var dollar bara i form av mynt, papperssedlar började skrivas ut mycket senare. Fram till 1861 fanns det ingen sådan finansiell struktur i USA som centralbanken. Det vill säga, under cirka 75 år fanns det ingen kontroll över utgivningen av dollar. Bilder av dollarn är framför allas ögon. Alla vet att dollarn är dekorerad med porträtt av presidenter och ett stort antal symboler. Inte konstigt att denna valuta ofta blir konspirationsteoriernas hjälte. Federala sedlar, som har getts ut sedan 1861 till idag, är lagliga betalningsmedel.

1 DKK till 1 USD diagram

FAQ

Hur konverterar man Dansk krona till Amerikanska dollar med en kalkylator?

Dansk krona till Amerikanska dollar online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Dansk krona till Amerikanska dollar

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Dansk krona och Amerikanska dollar för idag.  Växelkursen för Dansk krona till Amerikanska dollar idag, 10.01.23, är 0.1417 DKK per USD.

Dynamiken för växelkursen Dansk krona till Amerikanska dollar per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Dansk krona till Amerikanska dollar ändrats med 7.0571%, från till 7.05705 DKK till USD.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Dansk krona till Amerikanska dollar ändrats med 3%, från 6.8518 till 7.05705 DKK till USD.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Dansk krona till Amerikanska dollar ändrats med -0.1%, från 7.0636 till 7.05705 DKK till USD.