Euro i Ryska rubel

För översättning Euro i Ryska rubel ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Euro i Ryska rubel burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Euro till Ryska rubel laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 EUR = RUB

Uppdatering av information: 10.01.23 06:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

EUR Euro

Ansökningsland:
Europeiska unionen, Österrike, Åland, Andorra, Belgien, Vatikanen, Guadeloupe, Guyana, Tyskland, Grekland, Irland, Spanien, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinique, Monaco, Nederländerna, Portugal, Reunion, San Marino , Saint Pierre och Miquelon, Finland, Frankrike, de franska södra och antarktiska territorierna

Valuta

EUR

Koden

978

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
2 och 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
500, 200, 100, 50, 20, 10 och 5 euro.

Historik referens:
Euron är en världsvaluta i nivå med den amerikanska dollarn. Det är också en reservvaluta (tillsammans med dollarn, pund sterling, japanska yen, kinesiska yuan och schweiziska franc). Eurosymbolen, €..., är symbolen för den grekiska bokstaven epsilon. Enligt normerna är skylten tryckt i gult på blå bakgrund. Skylten symboliserar Europa, och två parallella linjer anger tillförlitlighet och stabilitet. Ibland skrivs en karaktär med ett slag istället för två. Euro är den officiella valutan för 19 EU-länder (Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Österrike, Belgien, Nederländerna, Finland, Grekland, Slovenien, Slovakien, Litauen, Lettland, Estland, Irland, Luxemburg, Cypern, Malta).

RUB Ryska rubel

Ansökningsland:
Ryssland

Valuta

RUB

Koden

643

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
1, 2, 5, 10 rubel.

Valörer av sedlar i omlopp:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 rubel.

Historik referens:
Den ryska rubeln är den ryska federationens monetära enhet. I Rysslands nuvarande territorium har rubeln använts som betalningsmedel sedan trettonhundratalet. Det fanns en åsikt att uttrycket "ru...bel" kom från ett annat verb "klippa". Men idag har det bevisats att rubeln av någon anledning har sitt namn till den gamla tekniken för myntproduktion. Till en början var rubeln i form av ett mynt med en viss mängd ädelmetall. Men 1769 dök de första papperspengarna upp. På moderna ryska sedlar är arkitektoniska monument av olika städer i landet avbildade: på framsidan av sedeln med ett nominellt värde av 5 tusen - ett monument till Muravyov-Amursky i Khabarovsk, på baksidan - en bro över Amur

1 EUR till 1 RUB diagram

FAQ

Hur konverterar man Euro till Ryska rubel med en kalkylator?

Euro till Ryska rubel online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Euro till Ryska rubel

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Euro och Ryska rubel för idag.  Växelkursen för Euro till Ryska rubel idag, 10.01.23, är 101.50 EUR per RUB.

Dynamiken för växelkursen Euro till Ryska rubel per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Euro till Ryska rubel ändrats med 0.9463%, från till 0.9463 EUR till RUB.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Euro till Ryska rubel ändrats med 2.9%, från 0.9195 till 0.9463 EUR till RUB.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Euro till Ryska rubel ändrats med -0.3%, från 0.9495 till 0.9463 EUR till RUB.