Euro i Svenska kronor

För översättning Euro i Svenska kronor ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Euro i Svenska kronor burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Euro till Svenska kronor laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 EUR = SEK

Uppdatering av information: 07.20.24 07:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

EUR Euro

Ansökningsland:
Europeiska unionen, Österrike, Åland, Andorra, Belgien, Vatikanen, Guadeloupe, Guyana, Tyskland, Grekland, Irland, Spanien, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinique, Monaco, Nederländerna, Portugal, Reunion, San Marino , Saint Pierre och Miquelon, Finland, Frankrike, de franska södra och antarktiska territorierna

Valuta

EUR

Koden

978

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
2 och 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
500, 200, 100, 50, 20, 10 och 5 euro.

Historik referens:
Euron är en världsvaluta i nivå med den amerikanska dollarn. Det är också en reservvaluta (tillsammans med dollarn, pund sterling, japanska yen, kinesiska yuan och schweiziska franc). Eurosymbolen, €..., är symbolen för den grekiska bokstaven epsilon. Enligt normerna är skylten tryckt i gult på blå bakgrund. Skylten symboliserar Europa, och två parallella linjer anger tillförlitlighet och stabilitet. Ibland skrivs en karaktär med ett slag istället för två. Euro är den officiella valutan för 19 EU-länder (Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Österrike, Belgien, Nederländerna, Finland, Grekland, Slovenien, Slovakien, Litauen, Lettland, Estland, Irland, Luxemburg, Cypern, Malta).

SEK Svenska kronor

Ansökningsland:
Sverige

Valuta

SEK

Koden

752

Symbol

-

Myntvalörer i omlopp:
10, 5, 1 krona.

Valörer av sedlar i omlopp:
1 000, 500, 100, 50 och 20 kronor.

Historik referens:
Kronan är Sveriges valuta. Den svenska kronan sattes i omlopp 1873, som ett resultat av bildandet av Skandinaviska valutaunionen, som varade fram till första världskriget. Den nya penningenheten e...rsatte de riksdaler som tidigare varit i omlopp. De skandinaviska länderna blev medlemmar i unionen, med namnet på valutan krona i Sverige och krona i Danmark och Norge, vilket betyder "krona" på skandinaviska språk. Efter kollapsen av denna förening beslutade alla tre länderna att behålla namnet, men för sina egna valutor. Av tradition avbildas på framsidan av ett mynt i valörer av en krona ett porträtt av den svenska monarken och på baksidan ett av Sveriges vapen, eller en krona. Myntet bär också kungens motto.

1 EUR till 1 SEK diagram

FAQ

Hur konverterar man Euro till Svenska kronor med en kalkylator?

Euro till Svenska kronor online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Euro till Svenska kronor

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Euro och Svenska kronor för idag.  Växelkursen för Euro till Svenska kronor idag, 07.20.24, är 11.613 EUR per SEK.

Dynamiken för växelkursen Euro till Svenska kronor per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Euro till Svenska kronor ändrats med 0.9489%, från till 0.9489 EUR till SEK.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Euro till Svenska kronor ändrats med 1.5%, från 0.9348 till 0.9489 EUR till SEK.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Euro till Svenska kronor ändrats med 1.8%, från 0.9317 till 0.9489 EUR till SEK.