Pund sterling i Euro

För översättning Pund sterling i Euro ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Pund sterling i Euro burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Pund sterling till Euro laddas ner från officiella källor.

Kvantitet

Skiftande

Skaffa sig

1 GBP = EUR

Uppdatering av information: 03.31.23 01:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

GBP Pund sterling

Ansökningsland:
Storbritannien, South Georgia och South Sandwich Islands

Valuta

GBP

Koden

826

Symbol

£

Myntvalörer i omlopp:
1 pund sterling, 50, 20, 10, 5, 2 pence, 1 penny.

Valörer av sedlar i omlopp:
50, 20, 10, 5, 2, 1 pund sterling.

Historik referens:
Det brittiska pundet är Storbritanniens officiella valuta. Bankkod - GBP. Sterling på 1100-talet kallades engelska silvermynt. 240 sterling vägde drygt 373 gram - det var ett pund. På latin betyder p...ondus vikt, tyngd. Det vill säga, från början betydde pundet verkligen "ett pund rent silver." Det finns ett synligt samband med det fornengelska lexem steorling - "asterisk". Det var stjärnorna som föreställde silvermynten som producerades i Normandie. Easterling Silver (bokstavligen: silver från de östliga länderna) - slitstarka mynt gjorda av en hållbar silverlegering, skapade i norra moderna Tyskland - dessa territorier kallades tidigare Easterling.

EUR Euro

Ansökningsland:
Europeiska unionen, Österrike, Åland, Andorra, Belgien, Vatikanen, Guadeloupe, Guyana, Tyskland, Grekland, Irland, Spanien, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinique, Monaco, Nederländerna, Portugal, Reunion, San Marino , Saint Pierre och Miquelon, Finland, Frankrike, de franska södra och antarktiska territorierna

Valuta

EUR

Koden

978

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
2 och 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
500, 200, 100, 50, 20, 10 och 5 euro.

Historik referens:
Euron är en världsvaluta i nivå med den amerikanska dollarn. Det är också en reservvaluta (tillsammans med dollarn, pund sterling, japanska yen, kinesiska yuan och schweiziska franc). Eurosymbol...en, €, är symbolen för den grekiska bokstaven epsilon. Enligt normerna är skylten tryckt i gult på blå bakgrund. Skylten symboliserar Europa, och två parallella linjer anger tillförlitlighet och stabilitet. Ibland skrivs en karaktär med ett slag istället för två. Euro är den officiella valutan för 19 EU-länder (Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Österrike, Belgien, Nederländerna, Finland, Grekland, Slovenien, Slovakien, Litauen, Lettland, Estland, Irland, Luxemburg, Cypern, Malta).

1 GBP till 1 EUR diagram

FAQ

Hur konverterar man 1 Pund sterling till Euro med en kalkylator?

Det räcker med att ange det erforderliga antalet valutaenheter för att data ska beräknas automatiskt. Graf över förändringar i växelkursen från 1 GBP till EUR  för idag och prognos för imorgon. På den här sidan är växelkursen 1 GBP till EUR = 1.1376

Online omvandlare 1 Pund sterling till Euro

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan 1 Pund sterling och Euro för idag.  Växelkursen för Pund sterling till Euro idag, 03.30.23, är 1.1376 GBP per EUR.

Dynamiken för växelkursen 1 Pund sterling till Euro per vecka, månad och år

Växelkursens dynamik gör att du kan ta reda på deras förhållande under vilken period du behöver och göra en prognos för kostnaden för 1 Pund sterling till Euro för den närmaste framtiden.

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Pund sterling till Euro ändrats med 0.9026%, från till 0.90264 GBP till EUR.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Pund sterling till Euro ändrats med 6.7%, från 0.8456 till 0.90264 GBP till EUR.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Pund sterling till Euro ändrats med 26.8%, från 0.7119 till 0.90264 GBP till EUR.