Pund sterling i Ryska rubel

För översättning Pund sterling i Ryska rubel ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Pund sterling i Ryska rubel burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Pund sterling till Ryska rubel laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 GBP = RUB

Uppdatering av information: 10.01.23 08:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

GBP Pund sterling

Ansökningsland:
Storbritannien, South Georgia och South Sandwich Islands

Valuta

GBP

Koden

826

Symbol

£

Myntvalörer i omlopp:
1 pund sterling, 50, 20, 10, 5, 2 pence, 1 penny.

Valörer av sedlar i omlopp:
50, 20, 10, 5, 2, 1 pund sterling.

Historik referens:
Det brittiska pundet är Storbritanniens officiella valuta. Bankkod - GBP. Sterling på 1100-talet kallades engelska silvermynt. 240 sterling vägde drygt 373 gram - det var ett pund. På latin betyder p...ondus vikt, tyngd. Det vill säga, från början betydde pundet verkligen "ett pund rent silver." Det finns ett synligt samband med det fornengelska lexem steorling - "asterisk". Det var stjärnorna som föreställde silvermynten som producerades i Normandie. Easterling Silver (bokstavligen: silver från de östliga länderna) - slitstarka mynt gjorda av en hållbar silverlegering, skapade i norra moderna Tyskland - dessa territorier kallades tidigare Easterling.

RUB Ryska rubel

Ansökningsland:
Ryssland

Valuta

RUB

Koden

643

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
1, 2, 5, 10 rubel.

Valörer av sedlar i omlopp:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 rubel.

Historik referens:
Den ryska rubeln är den ryska federationens monetära enhet. I Rysslands nuvarande territorium har rubeln använts som betalningsmedel sedan trettonhundratalet. Det fanns en åsikt att uttrycket "ru...bel" kom från ett annat verb "klippa". Men idag har det bevisats att rubeln av någon anledning har sitt namn till den gamla tekniken för myntproduktion. Till en början var rubeln i form av ett mynt med en viss mängd ädelmetall. Men 1769 dök de första papperspengarna upp. På moderna ryska sedlar är arkitektoniska monument av olika städer i landet avbildade: på framsidan av sedeln med ett nominellt värde av 5 tusen - ett monument till Muravyov-Amursky i Khabarovsk, på baksidan - en bro över Amur

1 GBP till 1 RUB diagram

FAQ

Hur konverterar man Pund sterling till Ryska rubel med en kalkylator?

Pund sterling till Ryska rubel online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Pund sterling till Ryska rubel

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Pund sterling och Ryska rubel för idag.  Växelkursen för Pund sterling till Ryska rubel idag, 10.01.23, är 117.24 GBP per RUB.

Dynamiken för växelkursen Pund sterling till Ryska rubel per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Pund sterling till Ryska rubel ändrats med 0.8192%, från till 0.81924 GBP till RUB.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Pund sterling till Ryska rubel ändrats med 4.4%, från 0.7848 till 0.81924 GBP till RUB.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Pund sterling till Ryska rubel ändrats med 1%, från 0.8111 till 0.81924 GBP till RUB.