Pund sterling i Amerikanska dollar

För översättning Pund sterling i Amerikanska dollar ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Pund sterling i Amerikanska dollar burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Pund sterling till Amerikanska dollar laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 GBP = USD

Uppdatering av information: 10.01.23 07:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

GBP Pund sterling

Ansökningsland:
Storbritannien, South Georgia och South Sandwich Islands

Valuta

GBP

Koden

826

Symbol

£

Myntvalörer i omlopp:
1 pund sterling, 50, 20, 10, 5, 2 pence, 1 penny.

Valörer av sedlar i omlopp:
50, 20, 10, 5, 2, 1 pund sterling.

Historik referens:
Det brittiska pundet är Storbritanniens officiella valuta. Bankkod - GBP. Sterling på 1100-talet kallades engelska silvermynt. 240 sterling vägde drygt 373 gram - det var ett pund. På latin betyder p...ondus vikt, tyngd. Det vill säga, från början betydde pundet verkligen "ett pund rent silver." Det finns ett synligt samband med det fornengelska lexem steorling - "asterisk". Det var stjärnorna som föreställde silvermynten som producerades i Normandie. Easterling Silver (bokstavligen: silver från de östliga länderna) - slitstarka mynt gjorda av en hållbar silverlegering, skapade i norra moderna Tyskland - dessa territorier kallades tidigare Easterling.

USD Amerikanska dollar

Ansökningsland:
USA, Amerikanska Samoa, Brittiska territoriet i Indiska oceanen, Brittiska Jungfruöarna, Jungfruöarna (USA), Östtimor, Haiti, Guam, Marshallöarna, Mikronesien, Palau, Panama, Puerto Rico, Nordmarianerna, Turks- och Caicosöarna, Ecuador

Valuta

USD

Koden

840

Symbol

$

Myntvalörer i omlopp:
1, 50, 25, 10, 5 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollar.

Historik referens:
Den amerikanska dollarn är landets officiella valuta och en av världens reservvalutor. Namnet "dollar" är sekundärt till namnet på det europeiska silvermyntet. Dess utseende faller på perioden ...och 1775 till 1783 (under det amerikanska frihetskriget). Till en början var dollar bara i form av mynt, papperssedlar började skrivas ut mycket senare. Fram till 1861 fanns det ingen sådan finansiell struktur i USA som centralbanken. Det vill säga, under cirka 75 år fanns det ingen kontroll över utgivningen av dollar. Bilder av dollarn är framför allas ögon. Alla vet att dollarn är dekorerad med porträtt av presidenter och ett stort antal symboler. Inte konstigt att denna valuta ofta blir konspirationsteoriernas hjälte. Federala sedlar, som har getts ut sedan 1861 till idag, är lagliga betalningsmedel.

1 GBP till 1 USD diagram

FAQ

Hur konverterar man Pund sterling till Amerikanska dollar med en kalkylator?

Pund sterling till Amerikanska dollar online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Pund sterling till Amerikanska dollar

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Pund sterling och Amerikanska dollar för idag.  Växelkursen för Pund sterling till Amerikanska dollar idag, 10.01.23, är 1.2206 GBP per USD.

Dynamiken för växelkursen Pund sterling till Amerikanska dollar per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Pund sterling till Amerikanska dollar ändrats med 0.8192%, från till 0.81924 GBP till USD.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Pund sterling till Amerikanska dollar ändrats med 4.4%, från 0.7848 till 0.81924 GBP till USD.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Pund sterling till Amerikanska dollar ändrats med 1%, från 0.8111 till 0.81924 GBP till USD.