Kazakhstani Tenge i Euro

För översättning Kazakhstani Tenge i Euro ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Kazakhstani Tenge i Euro burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Kazakhstani Tenge till Euro laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 KZT = EUR

Uppdatering av information: 12.03.23 22:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

KZT Kazakhstani Tenge

Ansökningsland:
Kazakstan

Valuta

KZT

Koden

398

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
50, 20, 10 och 5 tiyn.

Valörer av sedlar i omlopp:
10 tusen, 5 tusen, 2 tusen, 1 tusen, 500 och 200 tenge.

Historik referens:
Kazakstan (kazakisk) tenge är den nationella valutan i Kazakstan. Historien om den kazakstanska tenge börjar den 15 november 1993, när valutan sattes i omlopp. Dessförinnan använde invånarna olika va...lutamedel. Den sista valutan som används är den sovjetiska rubeln, som fanns i landet när Kazakstan var en del av Sovjetunionen. Enligt arkeologer är de första pengarna som dök upp på Kazakstans territorium av kinesiskt ursprung. Och detta är inte förvånande, eftersom landet låg på Great Silk Road som förbinder Europa och Asien. Sedan 600-talet har mynt från turkiska härskare dykt upp i omlopp. Och från 800-talet invaderades regionens stäppnomader av araberna och bosättningar började utföras i silverdirhem. De första myntverken dök upp i sådana gamla städer som Baraba, Ispidzhab, Taraz. Råmaterialet för prägling var de lokala silvergruvorna som ligger i de övre delarna av floderna Talas och Akhangaran.

EUR Euro

Ansökningsland:
Europeiska unionen, Österrike, Åland, Andorra, Belgien, Vatikanen, Guadeloupe, Guyana, Tyskland, Grekland, Irland, Spanien, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinique, Monaco, Nederländerna, Portugal, Reunion, San Marino , Saint Pierre och Miquelon, Finland, Frankrike, de franska södra och antarktiska territorierna

Valuta

EUR

Koden

978

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
2 och 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
500, 200, 100, 50, 20, 10 och 5 euro.

Historik referens:
Euron är en världsvaluta i nivå med den amerikanska dollarn. Det är också en reservvaluta (tillsammans med dollarn, pund sterling, japanska yen, kinesiska yuan och schweiziska franc). Eurosymbol...en, €, är symbolen för den grekiska bokstaven epsilon. Enligt normerna är skylten tryckt i gult på blå bakgrund. Skylten symboliserar Europa, och två parallella linjer anger tillförlitlighet och stabilitet. Ibland skrivs en karaktär med ett slag istället för två. Euro är den officiella valutan för 19 EU-länder (Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Österrike, Belgien, Nederländerna, Finland, Grekland, Slovenien, Slovakien, Litauen, Lettland, Estland, Irland, Luxemburg, Cypern, Malta).

1 KZT till 1 EUR diagram

FAQ

Hur konverterar man Kazakhstani Tenge till Euro med en kalkylator?

Kazakhstani Tenge till Euro online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Kazakhstani Tenge till Euro

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Kazakhstani Tenge och Euro för idag.  Växelkursen för Kazakhstani Tenge till Euro idag, 12.03.23, är 0.0019 KZT per EUR.

Dynamiken för växelkursen Kazakhstani Tenge till Euro per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Kazakhstani Tenge till Euro ändrats med 476.96%, från till 476.96 KZT till EUR.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Kazakhstani Tenge till Euro ändrats med 3.2%, från 461.9646 till 476.96 KZT till EUR.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Kazakhstani Tenge till Euro ändrats med 16.1%, från 410.9393 till 476.96 KZT till EUR.