Kazakhstani Tenge i Ryska rubel

För översättning Kazakhstani Tenge i Ryska rubel ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Kazakhstani Tenge i Ryska rubel burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Kazakhstani Tenge till Ryska rubel laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 KZT = RUB

Uppdatering av information: 10.01.23 06:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

KZT Kazakhstani Tenge

Ansökningsland:
Kazakstan

Valuta

KZT

Koden

398

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
50, 20, 10 och 5 tiyn.

Valörer av sedlar i omlopp:
10 tusen, 5 tusen, 2 tusen, 1 tusen, 500 och 200 tenge.

Historik referens:
Kazakstan (kazakisk) tenge är den nationella valutan i Kazakstan. Historien om den kazakstanska tenge börjar den 15 november 1993, när valutan sattes i omlopp. Dessförinnan använde invånarna olika va...lutamedel. Den sista valutan som används är den sovjetiska rubeln, som fanns i landet när Kazakstan var en del av Sovjetunionen. Enligt arkeologer är de första pengarna som dök upp på Kazakstans territorium av kinesiskt ursprung. Och detta är inte förvånande, eftersom landet låg på Great Silk Road som förbinder Europa och Asien. Sedan 600-talet har mynt från turkiska härskare dykt upp i omlopp. Och från 800-talet invaderades regionens stäppnomader av araberna och bosättningar började utföras i silverdirhem. De första myntverken dök upp i sådana gamla städer som Baraba, Ispidzhab, Taraz. Råmaterialet för prägling var de lokala silvergruvorna som ligger i de övre delarna av floderna Talas och Akhangaran.

RUB Ryska rubel

Ansökningsland:
Ryssland

Valuta

RUB

Koden

643

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
1, 2, 5, 10 rubel.

Valörer av sedlar i omlopp:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 rubel.

Historik referens:
Den ryska rubeln är den ryska federationens monetära enhet. I Rysslands nuvarande territorium har rubeln använts som betalningsmedel sedan trettonhundratalet. Det fanns en åsikt att uttrycket "ru...bel" kom från ett annat verb "klippa". Men idag har det bevisats att rubeln av någon anledning har sitt namn till den gamla tekniken för myntproduktion. Till en början var rubeln i form av ett mynt med en viss mängd ädelmetall. Men 1769 dök de första papperspengarna upp. På moderna ryska sedlar är arkitektoniska monument av olika städer i landet avbildade: på framsidan av sedeln med ett nominellt värde av 5 tusen - ett monument till Muravyov-Amursky i Khabarovsk, på baksidan - en bro över Amur

1 KZT till 1 RUB diagram

FAQ

Hur konverterar man Kazakhstani Tenge till Ryska rubel med en kalkylator?

Kazakhstani Tenge till Ryska rubel online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Kazakhstani Tenge till Ryska rubel

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Kazakhstani Tenge och Ryska rubel för idag.  Växelkursen för Kazakhstani Tenge till Ryska rubel idag, 10.01.23, är 0.2026 KZT per RUB.

Dynamiken för växelkursen Kazakhstani Tenge till Ryska rubel per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Kazakhstani Tenge till Ryska rubel ändrats med 473.97%, från till 473.97 KZT till RUB.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Kazakhstani Tenge till Ryska rubel ändrats med 5.2%, från 450.651 till 473.97 KZT till RUB.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Kazakhstani Tenge till Ryska rubel ändrats med 7.9%, från 439.4009 till 473.97 KZT till RUB.