Kazakhstani Tenge i Amerikanska dollar

För översättning Kazakhstani Tenge i Amerikanska dollar ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Kazakhstani Tenge i Amerikanska dollar burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Kazakhstani Tenge till Amerikanska dollar laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 KZT = USD

Uppdatering av information: 10.01.23 08:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

KZT Kazakhstani Tenge

Ansökningsland:
Kazakstan

Valuta

KZT

Koden

398

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
50, 20, 10 och 5 tiyn.

Valörer av sedlar i omlopp:
10 tusen, 5 tusen, 2 tusen, 1 tusen, 500 och 200 tenge.

Historik referens:
Kazakstan (kazakisk) tenge är den nationella valutan i Kazakstan. Historien om den kazakstanska tenge börjar den 15 november 1993, när valutan sattes i omlopp. Dessförinnan använde invånarna olika va...lutamedel. Den sista valutan som används är den sovjetiska rubeln, som fanns i landet när Kazakstan var en del av Sovjetunionen. Enligt arkeologer är de första pengarna som dök upp på Kazakstans territorium av kinesiskt ursprung. Och detta är inte förvånande, eftersom landet låg på Great Silk Road som förbinder Europa och Asien. Sedan 600-talet har mynt från turkiska härskare dykt upp i omlopp. Och från 800-talet invaderades regionens stäppnomader av araberna och bosättningar började utföras i silverdirhem. De första myntverken dök upp i sådana gamla städer som Baraba, Ispidzhab, Taraz. Råmaterialet för prägling var de lokala silvergruvorna som ligger i de övre delarna av floderna Talas och Akhangaran.

USD Amerikanska dollar

Ansökningsland:
USA, Amerikanska Samoa, Brittiska territoriet i Indiska oceanen, Brittiska Jungfruöarna, Jungfruöarna (USA), Östtimor, Haiti, Guam, Marshallöarna, Mikronesien, Palau, Panama, Puerto Rico, Nordmarianerna, Turks- och Caicosöarna, Ecuador

Valuta

USD

Koden

840

Symbol

$

Myntvalörer i omlopp:
1, 50, 25, 10, 5 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollar.

Historik referens:
Den amerikanska dollarn är landets officiella valuta och en av världens reservvalutor. Namnet "dollar" är sekundärt till namnet på det europeiska silvermyntet. Dess utseende faller på perioden ...och 1775 till 1783 (under det amerikanska frihetskriget). Till en början var dollar bara i form av mynt, papperssedlar började skrivas ut mycket senare. Fram till 1861 fanns det ingen sådan finansiell struktur i USA som centralbanken. Det vill säga, under cirka 75 år fanns det ingen kontroll över utgivningen av dollar. Bilder av dollarn är framför allas ögon. Alla vet att dollarn är dekorerad med porträtt av presidenter och ett stort antal symboler. Inte konstigt att denna valuta ofta blir konspirationsteoriernas hjälte. Federala sedlar, som har getts ut sedan 1861 till idag, är lagliga betalningsmedel.

1 KZT till 1 USD diagram

FAQ

Hur konverterar man Kazakhstani Tenge till Amerikanska dollar med en kalkylator?

Kazakhstani Tenge till Amerikanska dollar online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Kazakhstani Tenge till Amerikanska dollar

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Kazakhstani Tenge och Amerikanska dollar för idag.  Växelkursen för Kazakhstani Tenge till Amerikanska dollar idag, 10.01.23, är 0.0021 KZT per USD.

Dynamiken för växelkursen Kazakhstani Tenge till Amerikanska dollar per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Kazakhstani Tenge till Amerikanska dollar ändrats med 473.97%, från till 473.97 KZT till USD.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Kazakhstani Tenge till Amerikanska dollar ändrats med 5.2%, från 450.651 till 473.97 KZT till USD.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Kazakhstani Tenge till Amerikanska dollar ändrats med 7.9%, från 439.4009 till 473.97 KZT till USD.