Norska kronor i Euro

För översättning Norska kronor i Euro ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Norska kronor i Euro burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Norska kronor till Euro laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 NOK = EUR

Uppdatering av information: 10.01.23 07:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

NOK Norska kronor

Ansökningsland:
Norge, Bouvetön, Svalbard och Jan Mayen

Valuta

NOK

Koden

578

Symbol

-

Myntvalörer i omlopp:
20 10, 5 och 1 krona.

Valörer av sedlar i omlopp:
1 000, 500, 100 och 50 kronor.

Historik referens:
Den norska kronan har varit Norges valuta sedan 1874 (då de norska kronsedlarna började tryckas, och norska mynt har varit kända sedan 995), då den ersatte den norska dalern. För första gången kunde ...invånarna i Norge betala med egna mynt under Olaf I Trygvasson, som styrde de hårda vikingarnas rike i slutet av 900-talet. Det bör noteras att i Norge är tillverkningen av mynt fortfarande kungens privilegium. Först på 1600-talet uppstod ett fullfjädrat myntverk i Oslo, som använde silver från de närmaste gruvorna i Christiania för att prägla mynt. Något senare flyttades myntverket till Kongsberg, där den största utforskade fyndigheten av ädelmetaller fanns. Även trots det faktum att i slutet av 50-talet av XX-talet. gruvan var uttömd, varvet fortsätter sitt arbete i denna stad.

EUR Euro

Ansökningsland:
Europeiska unionen, Österrike, Åland, Andorra, Belgien, Vatikanen, Guadeloupe, Guyana, Tyskland, Grekland, Irland, Spanien, Italien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Mayotte, Malta, Martinique, Monaco, Nederländerna, Portugal, Reunion, San Marino , Saint Pierre och Miquelon, Finland, Frankrike, de franska södra och antarktiska territorierna

Valuta

EUR

Koden

978

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
2 och 1 euro, 50, 20, 10, 5, 2 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
500, 200, 100, 50, 20, 10 och 5 euro.

Historik referens:
Euron är en världsvaluta i nivå med den amerikanska dollarn. Det är också en reservvaluta (tillsammans med dollarn, pund sterling, japanska yen, kinesiska yuan och schweiziska franc). Eurosymbol...en, €, är symbolen för den grekiska bokstaven epsilon. Enligt normerna är skylten tryckt i gult på blå bakgrund. Skylten symboliserar Europa, och två parallella linjer anger tillförlitlighet och stabilitet. Ibland skrivs en karaktär med ett slag istället för två. Euro är den officiella valutan för 19 EU-länder (Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Österrike, Belgien, Nederländerna, Finland, Grekland, Slovenien, Slovakien, Litauen, Lettland, Estland, Irland, Luxemburg, Cypern, Malta).

1 NOK till 1 EUR diagram

FAQ

Hur konverterar man Norska kronor till Euro med en kalkylator?

Norska kronor till Euro online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Norska kronor till Euro

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Norska kronor och Euro för idag.  Växelkursen för Norska kronor till Euro idag, 10.01.23, är 0.0886 NOK per EUR.

Dynamiken för växelkursen Norska kronor till Euro per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Norska kronor till Euro ändrats med 10.6787%, från 10.85213 till 10.6787 NOK till EUR.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Norska kronor till Euro ändrats med 0.3%, från 10.642 till 10.6787 NOK till EUR.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Norska kronor till Euro ändrats med 12.1%, från 9.5231 till 10.6787 NOK till EUR.