Norska kronor i Svenska kronor

För översättning Norska kronor i Svenska kronor ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Norska kronor i Svenska kronor burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Norska kronor till Svenska kronor laddas ner från officiella källor.

Kvantitet

Skiftande

Skaffa sig

1 NOK = SEK

Uppdatering av information: 06.02.23 10:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

NOK Norska kronor

Ansökningsland:
Norge, Bouvetön, Svalbard och Jan Mayen

Valuta

NOK

Koden

578

Symbol

-

Myntvalörer i omlopp:
20 10, 5 och 1 krona.

Valörer av sedlar i omlopp:
1 000, 500, 100 och 50 kronor.

Historik referens:
Den norska kronan har varit Norges valuta sedan 1874 (då de norska kronsedlarna började tryckas, och norska mynt har varit kända sedan 995), då den ersatte den norska dalern. För första gången kunde ...invånarna i Norge betala med egna mynt under Olaf I Trygvasson, som styrde de hårda vikingarnas rike i slutet av 900-talet. Det bör noteras att i Norge är tillverkningen av mynt fortfarande kungens privilegium. Först på 1600-talet uppstod ett fullfjädrat myntverk i Oslo, som använde silver från de närmaste gruvorna i Christiania för att prägla mynt. Något senare flyttades myntverket till Kongsberg, där den största utforskade fyndigheten av ädelmetaller fanns. Även trots det faktum att i slutet av 50-talet av XX-talet. gruvan var uttömd, varvet fortsätter sitt arbete i denna stad.

SEK Svenska kronor

Ansökningsland:
Sverige

Valuta

SEK

Koden

752

Symbol

-

Myntvalörer i omlopp:
10, 5, 1 krona.

Valörer av sedlar i omlopp:
1 000, 500, 100, 50 och 20 kronor.

Historik referens:
Kronan är Sveriges valuta. Den svenska kronan sattes i omlopp 1873, som ett resultat av bildandet av Skandinaviska valutaunionen, som varade fram till första världskriget. Den nya penningenheten e...rsatte de riksdaler som tidigare varit i omlopp. De skandinaviska länderna blev medlemmar i unionen, med namnet på valutan krona i Sverige och krona i Danmark och Norge, vilket betyder "krona" på skandinaviska språk. Efter kollapsen av denna förening beslutade alla tre länderna att behålla namnet, men för sina egna valutor. Av tradition avbildas på framsidan av ett mynt i valörer av en krona ett porträtt av den svenska monarken och på baksidan ett av Sveriges vapen, eller en krona. Myntet bär också kungens motto.

1 NOK till 1 SEK diagram

FAQ

Hur konverterar man Norska kronor till Svenska kronor med en kalkylator?

Norska kronor till Svenska kronor online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Norska kronor till Svenska kronor

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Norska kronor och Svenska kronor för idag.  Växelkursen för Norska kronor till Svenska kronor idag, 06.02.23, är 1.0494 NOK per SEK.

Dynamiken för växelkursen Norska kronor till Svenska kronor per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Norska kronor till Svenska kronor ändrats med 10.71%, från till 10.71 NOK till SEK.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Norska kronor till Svenska kronor ändrats med 10.8%, från 9.6624 till 10.71 NOK till SEK.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Norska kronor till Svenska kronor ändrats med 28.2%, från 8.3523 till 10.71 NOK till SEK.