Norska kronor i Amerikanska dollar

För översättning Norska kronor i Amerikanska dollar ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Norska kronor i Amerikanska dollar burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Norska kronor till Amerikanska dollar laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 NOK = USD

Uppdatering av information: 10.01.23 08:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

NOK Norska kronor

Ansökningsland:
Norge, Bouvetön, Svalbard och Jan Mayen

Valuta

NOK

Koden

578

Symbol

-

Myntvalörer i omlopp:
20 10, 5 och 1 krona.

Valörer av sedlar i omlopp:
1 000, 500, 100 och 50 kronor.

Historik referens:
Den norska kronan har varit Norges valuta sedan 1874 (då de norska kronsedlarna började tryckas, och norska mynt har varit kända sedan 995), då den ersatte den norska dalern. För första gången kunde ...invånarna i Norge betala med egna mynt under Olaf I Trygvasson, som styrde de hårda vikingarnas rike i slutet av 900-talet. Det bör noteras att i Norge är tillverkningen av mynt fortfarande kungens privilegium. Först på 1600-talet uppstod ett fullfjädrat myntverk i Oslo, som använde silver från de närmaste gruvorna i Christiania för att prägla mynt. Något senare flyttades myntverket till Kongsberg, där den största utforskade fyndigheten av ädelmetaller fanns. Även trots det faktum att i slutet av 50-talet av XX-talet. gruvan var uttömd, varvet fortsätter sitt arbete i denna stad.

USD Amerikanska dollar

Ansökningsland:
USA, Amerikanska Samoa, Brittiska territoriet i Indiska oceanen, Brittiska Jungfruöarna, Jungfruöarna (USA), Östtimor, Haiti, Guam, Marshallöarna, Mikronesien, Palau, Panama, Puerto Rico, Nordmarianerna, Turks- och Caicosöarna, Ecuador

Valuta

USD

Koden

840

Symbol

$

Myntvalörer i omlopp:
1, 50, 25, 10, 5 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollar.

Historik referens:
Den amerikanska dollarn är landets officiella valuta och en av världens reservvalutor. Namnet "dollar" är sekundärt till namnet på det europeiska silvermyntet. Dess utseende faller på perioden ...och 1775 till 1783 (under det amerikanska frihetskriget). Till en början var dollar bara i form av mynt, papperssedlar började skrivas ut mycket senare. Fram till 1861 fanns det ingen sådan finansiell struktur i USA som centralbanken. Det vill säga, under cirka 75 år fanns det ingen kontroll över utgivningen av dollar. Bilder av dollarn är framför allas ögon. Alla vet att dollarn är dekorerad med porträtt av presidenter och ett stort antal symboler. Inte konstigt att denna valuta ofta blir konspirationsteoriernas hjälte. Federala sedlar, som har getts ut sedan 1861 till idag, är lagliga betalningsmedel.

1 NOK till 1 USD diagram

FAQ

Hur konverterar man Norska kronor till Amerikanska dollar med en kalkylator?

Norska kronor till Amerikanska dollar online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Norska kronor till Amerikanska dollar

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Norska kronor och Amerikanska dollar för idag.  Växelkursen för Norska kronor till Amerikanska dollar idag, 10.01.23, är 0.0936 NOK per USD.

Dynamiken för växelkursen Norska kronor till Amerikanska dollar per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Norska kronor till Amerikanska dollar ändrats med 10.6787%, från 10.85213 till 10.6787 NOK till USD.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Norska kronor till Amerikanska dollar ändrats med 0.3%, från 10.642 till 10.6787 NOK till USD.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Norska kronor till Amerikanska dollar ändrats med 12.1%, från 9.5231 till 10.6787 NOK till USD.