Ryska rubel i Kazakhstani Tenge

För översättning Ryska rubel i Kazakhstani Tenge ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Ryska rubel i Kazakhstani Tenge burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Ryska rubel till Kazakhstani Tenge laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 RUB = KZT

Uppdatering av information: 10.01.23 07:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

RUB Ryska rubel

Ansökningsland:
Ryssland

Valuta

RUB

Koden

643

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
1, 2, 5, 10 rubel.

Valörer av sedlar i omlopp:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 rubel.

Historik referens:
Den ryska rubeln är den ryska federationens monetära enhet. I Rysslands nuvarande territorium har rubeln använts som betalningsmedel sedan trettonhundratalet. Det fanns en åsikt att uttrycket "rubel"... kom från ett annat verb "klippa". Men idag har det bevisats att rubeln av någon anledning har sitt namn till den gamla tekniken för myntproduktion. Till en början var rubeln i form av ett mynt med en viss mängd ädelmetall. Men 1769 dök de första papperspengarna upp. På moderna ryska sedlar är arkitektoniska monument av olika städer i landet avbildade: på framsidan av sedeln med ett nominellt värde av 5 tusen - ett monument till Muravyov-Amursky i Khabarovsk, på baksidan - en bro över Amur

KZT Kazakhstani Tenge

Ansökningsland:
Kazakstan

Valuta

KZT

Koden

398

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
50, 20, 10 och 5 tiyn.

Valörer av sedlar i omlopp:
10 tusen, 5 tusen, 2 tusen, 1 tusen, 500 och 200 tenge.

Historik referens:
Kazakstan (kazakisk) tenge är den nationella valutan i Kazakstan. Historien om den kazakstanska tenge börjar den 15 november 1993, när valutan sattes i omlopp. Dessförinnan använde invånarna ol...ika valutamedel. Den sista valutan som används är den sovjetiska rubeln, som fanns i landet när Kazakstan var en del av Sovjetunionen. Enligt arkeologer är de första pengarna som dök upp på Kazakstans territorium av kinesiskt ursprung. Och detta är inte förvånande, eftersom landet låg på Great Silk Road som förbinder Europa och Asien. Sedan 600-talet har mynt från turkiska härskare dykt upp i omlopp. Och från 800-talet invaderades regionens stäppnomader av araberna och bosättningar började utföras i silverdirhem. De första myntverken dök upp i sådana gamla städer som Baraba, Ispidzhab, Taraz. Råmaterialet för prägling var de lokala silvergruvorna som ligger i de övre delarna av floderna Talas och Akhangaran.

1 RUB till 1 KZT diagram

FAQ

Hur konverterar man Ryska rubel till Kazakhstani Tenge med en kalkylator?

Ryska rubel till Kazakhstani Tenge online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Ryska rubel till Kazakhstani Tenge

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Ryska rubel och Kazakhstani Tenge för idag.  Växelkursen för Ryska rubel till Kazakhstani Tenge idag, 10.01.23, är 4.9346 RUB per KZT.

Dynamiken för växelkursen Ryska rubel till Kazakhstani Tenge per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Ryska rubel till Kazakhstani Tenge ändrats med 96.05%, från 00:00:00+01:00 till 96.05 RUB till KZT.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Ryska rubel till Kazakhstani Tenge ändrats med 0.9%, från 95.165 till 96.05 RUB till KZT.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Ryska rubel till Kazakhstani Tenge ändrats med 39.3%, från 68.965 till 96.05 RUB till KZT.