Ryska rubel i Amerikanska dollar

För översättning Ryska rubel i Amerikanska dollar ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Ryska rubel i Amerikanska dollar burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Ryska rubel till Amerikanska dollar laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 RUB = USD

Uppdatering av information: 02.28.24 23:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

RUB Ryska rubel

Ansökningsland:
Ryssland

Valuta

RUB

Koden

643

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
1, 2, 5, 10 rubel.

Valörer av sedlar i omlopp:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 rubel.

Historik referens:
Den ryska rubeln är den ryska federationens monetära enhet. I Rysslands nuvarande territorium har rubeln använts som betalningsmedel sedan trettonhundratalet. Det fanns en åsikt att uttrycket "rubel"... kom från ett annat verb "klippa". Men idag har det bevisats att rubeln av någon anledning har sitt namn till den gamla tekniken för myntproduktion. Till en början var rubeln i form av ett mynt med en viss mängd ädelmetall. Men 1769 dök de första papperspengarna upp. På moderna ryska sedlar är arkitektoniska monument av olika städer i landet avbildade: på framsidan av sedeln med ett nominellt värde av 5 tusen - ett monument till Muravyov-Amursky i Khabarovsk, på baksidan - en bro över Amur

USD Amerikanska dollar

Ansökningsland:
USA, Amerikanska Samoa, Brittiska territoriet i Indiska oceanen, Brittiska Jungfruöarna, Jungfruöarna (USA), Östtimor, Haiti, Guam, Marshallöarna, Mikronesien, Palau, Panama, Puerto Rico, Nordmarianerna, Turks- och Caicosöarna, Ecuador

Valuta

USD

Koden

840

Symbol

$

Myntvalörer i omlopp:
1, 50, 25, 10, 5 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollar.

Historik referens:
Den amerikanska dollarn är landets officiella valuta och en av världens reservvalutor. Namnet "dollar" är sekundärt till namnet på det europeiska silvermyntet. Dess utseende faller på perioden ...och 1775 till 1783 (under det amerikanska frihetskriget). Till en början var dollar bara i form av mynt, papperssedlar började skrivas ut mycket senare. Fram till 1861 fanns det ingen sådan finansiell struktur i USA som centralbanken. Det vill säga, under cirka 75 år fanns det ingen kontroll över utgivningen av dollar. Bilder av dollarn är framför allas ögon. Alla vet att dollarn är dekorerad med porträtt av presidenter och ett stort antal symboler. Inte konstigt att denna valuta ofta blir konspirationsteoriernas hjälte. Federala sedlar, som har getts ut sedan 1861 till idag, är lagliga betalningsmedel.

1 RUB till 1 USD diagram

FAQ

Hur konverterar man Ryska rubel till Amerikanska dollar med en kalkylator?

Ryska rubel till Amerikanska dollar online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Ryska rubel till Amerikanska dollar

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Ryska rubel och Amerikanska dollar för idag.  Växelkursen för Ryska rubel till Amerikanska dollar idag, 02.28.24, är 0.0102 RUB per USD.

Dynamiken för växelkursen Ryska rubel till Amerikanska dollar per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Ryska rubel till Amerikanska dollar ändrats med 97.451%, från till 97.451 RUB till USD.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Ryska rubel till Amerikanska dollar ändrats med -0.3%, från 97.765 till 97.451 RUB till USD.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Ryska rubel till Amerikanska dollar ändrats med 60%, från 60.915 till 97.451 RUB till USD.