Amerikanska dollar i Kinesiska yuan renminbi

För översättning Amerikanska dollar i Kinesiska yuan renminbi ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Amerikanska dollar i Kinesiska yuan renminbi burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Amerikanska dollar till Kinesiska yuan renminbi laddas ner från officiella källor.

Kvantitet

Skiftande

Skaffa sig

1 USD = CNY

Uppdatering av information: 06.02.23 11:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

USD Amerikanska dollar

Ansökningsland:
USA, Amerikanska Samoa, Brittiska territoriet i Indiska oceanen, Brittiska Jungfruöarna, Jungfruöarna (USA), Östtimor, Haiti, Guam, Marshallöarna, Mikronesien, Palau, Panama, Puerto Rico, Nordmarianerna, Turks- och Caicosöarna, Ecuador

Valuta

USD

Koden

840

Symbol

$

Myntvalörer i omlopp:
1, 50, 25, 10, 5 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollar.

Historik referens:
Den amerikanska dollarn är landets officiella valuta och en av världens reservvalutor. Namnet "dollar" är sekundärt till namnet på det europeiska silvermyntet. Dess utseende faller på perioden och 17...75 till 1783 (under det amerikanska frihetskriget). Till en början var dollar bara i form av mynt, papperssedlar började skrivas ut mycket senare. Fram till 1861 fanns det ingen sådan finansiell struktur i USA som centralbanken. Det vill säga, under cirka 75 år fanns det ingen kontroll över utgivningen av dollar. Bilder av dollarn är framför allas ögon. Alla vet att dollarn är dekorerad med porträtt av presidenter och ett stort antal symboler. Inte konstigt att denna valuta ofta blir konspirationsteoriernas hjälte. Federala sedlar, som har getts ut sedan 1861 till idag, är lagliga betalningsmedel.

CNY Kinesiska yuan renminbi

Ansökningsland:
Kina

Valuta

CNY

Koden

156

Symbol

¥

Myntvalörer i omlopp:
1 yuan, 5, 2 och 1 jiao.

Valörer av sedlar i omlopp:
100, 50, 20, 10, 5, 2 (sällsynt) och 1 yuan, samt 5, 2 och 1 jiao.

Historik referens:
Den kinesiska yuanen är den officiella valutan i Folkrepubliken Kina. Fram till början av 1900-talet, i Kina, för storskaliga bosättningar, använde de silvertackor - lyaner. Små inköp gjordes ...med hjälp av runda bronsmynt med ett fyrkantigt hål i mitten - qian, som européer kallar "keshi". Silveryuan började tillverkas 1835. Användningen av silvermynt och silverliang förbjöds i Kina 1935. Istället började en boom av papperspengar växa fram – fabi. En viss lättnad i penningpolitiken inträffade först 2005, när de kinesiska myndigheterna genomförde en omvärdering av yuanen och höjde dess värde med 2 %. År 2008 stärktes yuanen med mer än 20 % till 6,82 yuan per US-dollar. Ändå, även idag, fortsätter Kina att åtnjuta vissa utrikeshandelsfördelar, som är baserade på den undervärderade växelkursen för den nationella valutan.

1 USD till 1 CNY diagram

FAQ

Hur konverterar man Amerikanska dollar till Kinesiska yuan renminbi med en kalkylator?

Amerikanska dollar till Kinesiska yuan renminbi online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Amerikanska dollar till Kinesiska yuan renminbi

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Amerikanska dollar och Kinesiska yuan renminbi för idag.  Växelkursen för Amerikanska dollar till Kinesiska yuan renminbi idag, 06.02.23, är 7.1148 USD per CNY.

Dynamiken för växelkursen Amerikanska dollar till Kinesiska yuan renminbi per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Amerikanska dollar till Kinesiska yuan renminbi ändrats med 1%, från 0 till 1 USD till CNY.