Amerikanska dollar i Ryska rubel

För översättning Amerikanska dollar i Ryska rubel ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Amerikanska dollar i Ryska rubel burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Amerikanska dollar till Ryska rubel laddas ner från officiella källor.

Kvantitet

Skiftande

Skaffa sig

1 USD = RUB

Uppdatering av information: 03.31.23 02:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

USD Amerikanska dollar

Ansökningsland:
USA, Amerikanska Samoa, Brittiska territoriet i Indiska oceanen, Brittiska Jungfruöarna, Jungfruöarna (USA), Östtimor, Haiti, Guam, Marshallöarna, Mikronesien, Palau, Panama, Puerto Rico, Nordmarianerna, Turks- och Caicosöarna, Ecuador

Valuta

USD

Koden

840

Symbol

$

Myntvalörer i omlopp:
1, 50, 25, 10, 5 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollar.

Historik referens:
Den amerikanska dollarn är landets officiella valuta och en av världens reservvalutor. Namnet "dollar" är sekundärt till namnet på det europeiska silvermyntet. Dess utseende faller på perioden och 17...75 till 1783 (under det amerikanska frihetskriget). Till en början var dollar bara i form av mynt, papperssedlar började skrivas ut mycket senare. Fram till 1861 fanns det ingen sådan finansiell struktur i USA som centralbanken. Det vill säga, under cirka 75 år fanns det ingen kontroll över utgivningen av dollar. Bilder av dollarn är framför allas ögon. Alla vet att dollarn är dekorerad med porträtt av presidenter och ett stort antal symboler. Inte konstigt att denna valuta ofta blir konspirationsteoriernas hjälte. Federala sedlar, som har getts ut sedan 1861 till idag, är lagliga betalningsmedel.

RUB Ryska rubel

Ansökningsland:
Ryssland

Valuta

RUB

Koden

643

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
1, 2, 5, 10 rubel.

Valörer av sedlar i omlopp:
50, 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 rubel.

Historik referens:
Den ryska rubeln är den ryska federationens monetära enhet. I Rysslands nuvarande territorium har rubeln använts som betalningsmedel sedan trettonhundratalet. Det fanns en åsikt att uttrycket "ru...bel" kom från ett annat verb "klippa". Men idag har det bevisats att rubeln av någon anledning har sitt namn till den gamla tekniken för myntproduktion. Till en början var rubeln i form av ett mynt med en viss mängd ädelmetall. Men 1769 dök de första papperspengarna upp. På moderna ryska sedlar är arkitektoniska monument av olika städer i landet avbildade: på framsidan av sedeln med ett nominellt värde av 5 tusen - ett monument till Muravyov-Amursky i Khabarovsk, på baksidan - en bro över Amur

1 USD till 1 RUB diagram

FAQ

Hur konverterar man 1 Amerikanska dollar till Ryska rubel med en kalkylator?

Det räcker med att ange det erforderliga antalet valutaenheter för att data ska beräknas automatiskt. Graf över förändringar i växelkursen från 1 USD till RUB  för idag och prognos för imorgon. På den här sidan är växelkursen 1 USD till RUB = 62.15

Online omvandlare 1 Amerikanska dollar till Ryska rubel

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan 1 Amerikanska dollar och Ryska rubel för idag.  Växelkursen för Amerikanska dollar till Ryska rubel idag, 03.31.23, är 62.15 USD per RUB.

Dynamiken för växelkursen 1 Amerikanska dollar till Ryska rubel per vecka, månad och år

Växelkursens dynamik gör att du kan ta reda på deras förhållande under vilken period du behöver och göra en prognos för kostnaden för 1 Amerikanska dollar till Ryska rubel för den närmaste framtiden.

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Amerikanska dollar till Ryska rubel ändrats med 1%, från 0 till 1 USD till RUB.

Under de senaste 30 dagarna har kursen för Amerikanska dollar till Ryska rubel ändrats med INF%, från 0 till 1 USD till RUB.

Under de senaste 365 dagarna har kursen för Amerikanska dollar till Ryska rubel ändrats med INF%, från 0 till 1 USD till RUB.