Amerikanska dollar i Ukrainska hryvnia

För översättning Amerikanska dollar i Ukrainska hryvnia ange önskat belopp på vänster sida omvandlare. Byt valutor för omvänd överföring. Amerikanska dollar i Ukrainska hryvnia burk överföring med hjälp av Gidfinance-se.com valutaomvandlare. Data på vår webbplats uppdateras varje dag - aktuell kurs Amerikanska dollar till Ukrainska hryvnia laddas ner från officiella källor.

Summa

Från

Till

1 USD = UAH

Uppdatering av information: 10.01.23 06:00

För att beräkna kostnaden för omvandling av utländsk valuta använder vi marknadsväxelkurser världens valutor.

USD Amerikanska dollar

Ansökningsland:
USA, Amerikanska Samoa, Brittiska territoriet i Indiska oceanen, Brittiska Jungfruöarna, Jungfruöarna (USA), Östtimor, Haiti, Guam, Marshallöarna, Mikronesien, Palau, Panama, Puerto Rico, Nordmarianerna, Turks- och Caicosöarna, Ecuador

Valuta

USD

Koden

840

Symbol

$

Myntvalörer i omlopp:
1, 50, 25, 10, 5 och 1 cent.

Valörer av sedlar i omlopp:
100, 50, 20, 10, 5, 2, 1 dollar.

Historik referens:
Den amerikanska dollarn är landets officiella valuta och en av världens reservvalutor. Namnet "dollar" är sekundärt till namnet på det europeiska silvermyntet. Dess utseende faller på perioden och 17...75 till 1783 (under det amerikanska frihetskriget). Till en början var dollar bara i form av mynt, papperssedlar började skrivas ut mycket senare. Fram till 1861 fanns det ingen sådan finansiell struktur i USA som centralbanken. Det vill säga, under cirka 75 år fanns det ingen kontroll över utgivningen av dollar. Bilder av dollarn är framför allas ögon. Alla vet att dollarn är dekorerad med porträtt av presidenter och ett stort antal symboler. Inte konstigt att denna valuta ofta blir konspirationsteoriernas hjälte. Federala sedlar, som har getts ut sedan 1861 till idag, är lagliga betalningsmedel.

UAH Ukrainska hryvnia

Ansökningsland:
Ukraina

Valuta

UAH

Koden

980

Symbol

Myntvalörer i omlopp:
1, 2, 5 och 10 hryvnia

Valörer av sedlar i omlopp:
500, 200, 100, 50, 20, 10, 5, 2 och 1 hryvnia.

Historik referens:
...

1 USD till 1 UAH diagram

FAQ

Hur konverterar man Amerikanska dollar till Ukrainska hryvnia med en kalkylator?

Amerikanska dollar till Ukrainska hryvnia online-kalkylatorn är lätt att använda. Det räcker med att ange det erforderliga antalet monetära enheter för att data ska beräknas automatiskt.

Online omvandlare Amerikanska dollar till Ukrainska hryvnia

Online valutaomvandlare är ett verktyg som låter dig beräkna förhållandet mellan Amerikanska dollar och Ukrainska hryvnia för idag.  Växelkursen för Amerikanska dollar till Ukrainska hryvnia idag, 10.01.23, är 36.57 USD per UAH.

Dynamiken för växelkursen Amerikanska dollar till Ukrainska hryvnia per vecka, månad och år

 Under de senaste 7 dagarna har kursen på Amerikanska dollar till Ukrainska hryvnia ändrats med 1%, från 1.0 till 1.0 USD till UAH.